Likviditetskaution til store virksomheder
Kvinde hejser maskine med kran

Finansier din virksomhed med Likviditetskaution til store virksomheder


Er din virksomhed ramt af coronakrisen, og har du brug for likviditet i banken til at finansiere din virksomheds udgifter? Likviditetskaution er en hjælpende hånd til eksporterende store danske virksomheder, hvis omsætning falder 30 % eller mere på grund af coronakrisen. Kautionen sikrer dig likviditet til at betale udgifter som fx løn, leverandører eller husleje, selv om omsætningen falder.

Det sker ved, at EKF overtager 80 % af bankens eventuelle tab på nye lån, der går til at sikre din virksomheds likviditet. Det gør det mere attraktivt for banken at give dig et lån. En Likviditetskaution kan dække omsætningstab i perioden 1. marts 2020 til 1. juni 2022. Bemærk: Ordningen er lukket pr. 1. juni 2022, og der kan ikke længere søges om Likviditetskaution.

Det kan vi tilbyde


Du kan få lån i banken, selv om du har omsætningsnedgang.
Du kan holde din virksomhed kørende og betale løn, leverandører, husleje og andre faste udgifter, selv om dine indtægter falder.
Favorable tilbagebetalingsbetingelser: Likviditetskautionen følger bankens afviklingsprofil og kan have en løbetid på op til 6 år.

Krav til forretningen


Minimum 10 % af din samlede omsætning i 2019 skal være eksportomsætning. Eksportomsætning er både eksport til eller i et udenlandsk marked, underleverancer til danske eksportvirksomheder og omsætning på udenlandske turister i Danmark.
Din virksomhed har lidt eller forventer at lide omsætningstab på minimum 30 pct. som følge af spredningen af COVID-19. Omsætningstabet kan være i hele eller dele (minimum 14 dage) af perioden 1. marts 2020 til 1. juni 2022 i forhold til samme periode i 2019.
Din virksomhed skal være kreditværdig og må ikke være kriseramt pr. 31/12 2019, dvs. før coronakrisen indtraf.
Din forretning skal foregå på en miljømæssig og social forsvarlig måde.

Sådan fungerer en Likviditetskaution

En Likviditetskaution hjælper dig med at finansiere virksomhedens løbende driftsudgifter, når indtægterne går ned på grund af coronakrisen.

Det foregår sådan, at vi overtager størstedelen af din banks risiko, og med os i ryggen bliver det mere attraktivt for din bank at give dig en kredit.

Processen

Sådan får du en Likviditetskaution

To fødevareproducenter i kitel står ved et samlebånd.

Du har behov for mere likviditet

Du oplever omsætningsnedgang som følge af spredningen af COVID-19 og har behov for mere likviditet.

EKF ansat gennemgår dokumenter med sin kollega.

Din bank beder om ekstra sikkerhed

Din bank vil gerne give dig kredit, men den ønsker at have sikkerhed, hvis noget skulle gå galt. Den sikkerhed kan vi give.

Papirarbejde

Papirarbejdet

Det er banken, der står for at søge om en Likviditetskaution. I forbindelse med ansøgningen beder banken dig udfylde en Virksomhedserklæring.

Ikon for Købsaftale i EKF's rød og blå farve

Vi sender et tilbud

Hvis vi godkender at kautionere for kreditten, sender vi et tilbud til din bank. Din bank kontakter dig.

Mænd i arbejdstøj vurdere maskinedel

Accept

Du og din bank accepterer tilbuddet, og din bank beder os om at udstede en Likviditetskaution.

Din kredit er klar

Vi udsteder din Likviditetskaution, og du får din kredit i banken.

Relevante dokumenter

Kontakt en rådgiver
Jakob Pilegaard Hansen

Har du spørgsmål til Likviditetskaution?


Så kontakt Jakob Pilegaard Hansen på jph@ekf.dk eller 35 46 26 85. Du kan også kontakte en af hans kollegaer i Corporates & Institutions.
Find alle vores medarbejdere her