BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 31. MAJ 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.
Kvinde arbejder på industrimaskine
Sælgerkreditgaranti

Giv din kunde langfristet kredit med garanti for at få dine penge


Når du tilbyder din udenlandske kunde finansiering, er der større sandsynlighed for, at ordren lander hos dig. En langfristet kredit er nemlig et stærkt salgsargument. Hvis du har stærk likviditet, kan du selv tilbyde kunden kredit uden at involvere en bank, og med en Sælgerkreditgaranti fra EKF kan du være sikker på at få dine penge. Hvis din kunde ikke betaler som aftalt, får du erstatning fra EKF.

Det kan vi tilbyde:


Tilbyd din kunde langfristet kredit uden at stå med risikoen.
Styrket konkurrenceevne til dig.
Risikodækket forrentning af din kredit til kunden.
Erstatning hvis kunden ikke betaler.

Krav til forretningen:


Kunden skal være kreditværdig.
Du skal sælge anlæg, udstyr og maskiner eller andre varer, som kan finansieres med lang kredittid (minimum 181 dage).
Din forretning skal foregå på en miljømæssig og social forsvarlig måde.
Din virksomhed skal være med til at skabe økonomisk vækst i Danmark.

Sådan fungerer en Sælgerkreditgaranti

Sælgerkreditgarantien giver danske eksportvirksomheder mulighed for selv at tilbyde en kunde i udlandet langfristet kredit til en konkret eksportordre uden at tage risikoen for, at kunden ikke betaler. 

Når din risiko for tab er minimeret, kan du både give kredit til kunder, du kender godt, og til nye kunder, hvor du ikke kender risikoen fuldt ud. Det giver dig mulighed for at sælge mere og koncentrere dig om at få succes på eksportmarkederne i stedet for at bekymre dig om potentielle tab. Sælgerkreditten dækker både, hvis din kunde ikke kan eller vil betale, hvis der ikke kan føres penge ud af landet, eller hvis der opstår krig eller borgerkrig i landet.   

Med en sælgerkreditgaranti er det dig selv, der låner penge ud til kunden, og du har derfor også mulighed for at tilskrive renter på lånet.

SKOV A/S arbejder proaktivt med EKF-finansiering


Virksomheden SKOV fra Glyngøre afsætter ventilations- og managementsystemer til animalsk produktion over hele verden. Med proaktiv brug af konkurrencedygtig finansiering fra EKF er de ofte et skridt foran, når ordren skal lukkes.

Læs mere her
Processen

Sådan får du en Sælgerkreditgaranti

Kvinde arbejder med industrimaskine

Du vil give din kunde kredit

Ikon af kreditvurdering i EKF's rød og blå farve

EKF kreditvurderer din kunde

Du kontakter EKF for at få en Sælgerkreditgaranti. Du udfylder de relevante dokumenter, og vi vurderer kundens kreditværdighed og den politiske risiko i kundens land. Vi laver desuden en risikovurdering af miljø og menneskerettigheder på forretningen. Hvis garantibeløbet er over 25 mio. kr., kræver det en dybere CSR-vurdering.

Find de relevante dokumenter her Se CSR-processen her
Ikon af finansiering i EKF's rød og blå farve

Du tilbyder din kunde kredit

Hvis EKF kan godkende kunden og landet, udsteder EKF et tilbud til dig. Nu kan du tilbyde din kunde kredit med sikkerhed for betalingerne fra EKF.

Ikon for Købsaftale i EKF's rød og blå farve

Papirarbejdet

Du forhandler forretningen på plads med din kunde. Kreditten kan dokumenteres i den kommercielle kontrakt eller ved brug af veksler.

Mand ved industrimaskine

Så er vi klar

EKF udsteder en Sælgerkreditgaranti, og du kan levere ordren. Herefter begynder kunden at afdrage på kreditten. Hvis kunden ikke betaler, får du erstatning fra EKF.

Det med småt og relevante dokumenter

Kontakt en rådgiver
kunderådgiver Nicolai C. Franck

Har du spørgsmål om Sælgerkreditgarantien?


Så kontakt kunderådgiver Nicolai C. Franck på 3546 2695 eller ncf@ekf.dk. Eller tag fat i din faste kontaktperson i EKF.
Find kontaktinfo her

Er Sælgerkreditgarantien ikke det rigtige for dig?