BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 31. MAJ 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Finansiering af vindforretninger med EKF


EKF Danmarks Eksportkredit er blandt verdens førende inden for finansiering af vindmølleparker. I 20 år har vi finansieret vindmøller til lands og til vands i store dele af verden. Vi er verdens absolut førende eksportkreditinstitut inden for vindenergi, og vores mangeårige erfaring og indsigt på området gør os til en central samarbejdspartner​.

Lad EKF garantere jeres vindforretning

Der er mange grunde til, at etableringen af en vindmøllepark kan være en kompliceret affære, men finansiering behøver ikke at være en af dem. I EKF kan vi hjælpe med at finansiere jeres vindprojekt, uanset om projektet skal finansieres fra balancen eller som projektfinansiering. Vi har indgået i et væld af finansieringskonstellationer og er fleksible, når det drejer sig om at forhandle den rette løsning hjem.

Vi kan garantere en stor del af jeres vindforretning. Det kan være med til at sætte skub i forhandlingerne og sikre, at finansieringen – og i sidste ende projektet – bliver realiseret.

Projekter for milliarder

EKF er en af verdens mest erfarne finansieringspartnere inden for vind. Siden vores første vindforretning i 1998 har vi medvirket til finansieringen af mere end 100 vindmølleparker verden over til en samlet værdi på mere end 100 milliarder kroner. Vi har blandt andet været med til at finansiere Afrikas største vindmøllepark i Kenya, deltaget i en stor del af offshore-projekterne i Nordsøen og i finansieringen af en lang række parker i Europa, Australien og Syd- og Mellemamerika.

4 grunde til at tage EKF med i finansieringen

  • EKF er den førende spiller på markedet: Vi er verdens absolut førende eksportkreditinstitut inden for vindenergi. Set over en tiårig periode har vi stået for cirka 60 procent af den samlede vindfinansiering blandt verdens eksportkreditinstitutter. Vores mangeårige erfaring og indsigt på området gør os til en central samarbejdspartner.

  • EKF tager store tickets: Vi tager typisk den største risiko blandt de syndikerede långivere og tager ofte en større risiko end bankerne. Vi indgår betalingsaftaler med faste vilkår for tilbagebetaling, så der er ro om finansieringen i hele låneperioden.

  • EKF har et omfattende netværk: Vi har kontakt til tre af de største turbineproducenter på det globale marked samt en lang række vind-underleverandører. Vi har et tæt samarbejde med alverdens banker, udviklere, sponsorer og rådgivere fra industrien, herunder European Investment Bank (EIB), der indgår i flere af vores forretninger.

  • EKF tager også risiko på de svære markeder: Vi er risikovillige og deltager i forretninger på vanskelige markeder, hvor bankerne ikke kan være med.

Onshorevind

Offshorevind