BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 31. MAJ 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Spirende blyanter sår frøene til stor vækst


Brøndby-virksomheden Sprout har oplevet stor vækst med en blyant, der kan plantes efter brug.

”Bæredygtighed er blevet et lidt fluffy begreb. Det er svært at forholde sig til, alle snakker om det. Men hvad er det egentlig?” spørger Michael Stausholm, der for seks år siden stiftede virksomheden Sprout.

For ham er svaret, at man gør op med brug og smid væk-kulturen. Det handler om at give produkter nyt liv, når man har brugt dem, og det er Sprouts blyant, som kan plantes efter brug, et godt eksempel på.

”I bund og grund handler det om produkter, der erstatter ting, der er lavet af plastic,” fortæller Michael Stausholm.

”Vores blyanter kan ikke redde verden, men vi kan forhåbentlig være med til at fortælle folk, at de kan gøre en masse små ting i deres daglige liv, der kan være med til at gøre en forskel.”

Ellers havde vi været nødt til at sige nej til meget store kunder

Det gode budskab blev i slutningen af 2018 bemærket af et PR-bureau i New York, der afgav en stor ordre på blyanterne. Michael Stausholm og Sprout fik først at vide, at blyanterne skulle bruges til en forfatters bogturné, og det lagde en dæmper på jublen. Den nåede dog nye højder, da de senere fik at vide, at der var tale om ingen ringere end Michelle Obamas bogturne. Et gigantisk rygstød til den unge virksomhed.

Svært ved at følge med egen succes

Michael Stausholm stiftede Sprout for seks år siden, og siden da er det gået stærkt med vækst hvert år. Sprout har solgt for over 100 mio. kr. blyanter i 80 lande verden over og blev i 2019 kåret til Børsen Gazelle.

”80 % af vores kunder er B2B. Det er først og fremmest store virksomheder som Disney, Porsche, Bank of Amerika og Nestlé, der bruger blyanten til at markedsføre deres egne grønne tiltag. De er ikke så forhandlingsvillige, når det kommer til forudbetaling af varer, så der var behov for at få nogle ind til at hjælpe med at finansiere de mange ordrer, vi blev ved med at få ind. Der trådte EKF heldigvis til og kautionerede for nogle lån hos Jyske Bank, så vi kunne følge med vores egen vækst. Ellers havde vi været nødt til at sige nej til meget store kunder.”

Mejerist
Sådan fungerer en Eksportkaution

Få kredit i banken til at finansiere din virksomheds udgifter


Slår bankrådgiveren ikke til med det samme, når du præsenterer idéerne for virksomhedens vækst? En Eksportkaution fra EKF får banken til at sove trygt om natten, så du kan få øget din kreditramme.
Læs mere om Eksportkautionen
Containerskib

Få viden og inspiration om eksport og finansiering


Abonner på stærkt indhold om eksport og finansiering, som du kan bruge til at styrke dine eksportforretninger.
Gå til signup