Konkurrencedygtig produktion til vindmøller


Konkurrencen om at levere vindmøller er hårdere end nogensinde, og det mærker især underleverandørerne til vindmølleproducenterne. En af dem er Middelfart-virksomheden Fiberline, som de seneste år har haft stor succes med at levere materialer af kulfiber og glasfiber, der styrker konstruktionen i nogle af verdens længste møllevinger. Det har øget virksomhedens salg markant og dermed behovet for at udvide produktionen.

Hos Fiberline skal den fremtidige produktion være endnu mere automatisk og effektiv, hvis Virksomheden skal klare sig over for konkurrenterne i udlandet. På den baggrund har EKF kautioneret for lån i banken til både investeringer i produktion og den løbende drift.

”Høje lønninger i Danmark betyder, at vi skal være endnu bedre end vores udenlandske konkurrenter til at fremstille vores produkter effektivt. Forsat industrialisering er derfor vores største udfordring for at fastholde Fiberlines eksportsucces. Her er det afgørende, at EKF er med til at tage en stor del af risikoen ved investeringerne i nyt produktionsudstyr,” siger adm. direktør Ole Arenfeldt Jensen.

Hjælpen fra EKF betyder, at vi kan fastholde produktion og arbejdspladser i Danmark

Fiberline har yderligere en udfordring med leverancerne til vindmølleindustrien. De fleste produkter bliver nemlig fremstillet specielt til den enkelte kundes behov. Derfor har virksomheden store udgifter til at udvikle prototyper, og der går typisk mange måneder, før kunden betaler for varerne. Her kan EKF også hjælpe virksomheden med at kautionere for driftskredit i banken.

”Hjælpen fra EKF betyder, at vi kan fastholde produktion og arbejdspladser i Danmark. På den måde hjælper staten Fiberline med at finansiere vores fortsatte vækst og eksportsucces,” siger Ole Arenfeldt Jensen.

Han forventer, at Fiberlines succes med leverancer til vindmølleindustrien fortsætter i både 2018 og 2019.

Produkt
Robot arbejder

Få kredit i banken til at udvide din virksomhed


Har du behov for at investere i nye maskiner, produktionsanlæg eller udenlandske datterselskaber for at kunne producere mere? Og vil din bank gerne have ekstra sikkerhed, før den siger ja? En Kaution for anlægslån fra EKF får banken til at sove trygt om natten.
Læs mere om Kaution for anlægslån
Mænd arbejder på vindturbine

Få viden og inspiration om eksport og finansiering


Abonner på stærkt indhold om eksport og finansiering, som du kan bruge til at styrke dine eksportforretninger.
Ja tak – det skal jeg have