BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Christian Dahl Winther, Associate Director, Head of Energy Economics Team i EKF

Christian Dahl Winther er oprindeligt uddannet cand.oecon., ph.d. fra Aarhus Universitet. Siden har han både arbejdet i konsulent- og i energibranchen, indtil han kom til EKF i 2018.

 

Hvad arbejder du med?

Jeg arbejder i vores afdeling for Strategi og Forretningsanalyse, der har til opgave at hjælpe huset til at vurdere de forskellige strategiske forretningsområder, som EKF er involveret i og gerne vil satse på fremadrettet.

Kernen i mit arbejde er at forstå energimarkederne og deres tendenser og så koble det til, hvordan vores kunders behov ændrer sig, og samtidig se hvordan kan EKF hjælpe de danske virksomheder. Power-to-X og CO2-fangst- og lagring er nogle af de nye grønne muligheder, der spiller en vigtig rolle i fremtidens energimarked. EKF vil gerne have et relevant produkttilbud, og derfor arbejder vi specifikt med disse områder for at holde os på omgangshøjde med kunderne.

 Jeg har en dyb interesse for energi. Hos EKF har jeg mulighed for at fordybe mig i energi-økonomi og nye grønne teknologier og samtidig have en udadvendt rolle, hvor jeg er i kontakt med energibranchen – for mig er det en helt perfekt kombination.

De fleste af EKF’s forretninger er stadig vind, og sådan forbliver det nok også i fremtiden. Men vi får stadig flere henvendelser inden for andre grønne energi-projekter, som har brug for finansiering, og så er det vigtigt, at vi forstår projekterne og markederne, men også at vi kan vurdere de tilknyttede risici. Derfor bruger jeg også meget tid på at sætte mig ind i alle de fordele og udfordringer, som knytter sig til de nye grønne energiteknologier.

Mit job består også i at møde eksperter fra energibranchen. Ligesom jeg også selv gerne tager ud og holder oplæg om energi og EKF.

Min interesse for energi går helt tilbage til mit første job, hvor jeg var med i et projekt om dannelsen af el-priser. Faktisk er jeg så vild med energi, at jeg har udgivet en bog, som hedder ”The Visual Guide to the Power Grid – Inside the Greatest Machine in the World”. Bogen er en illustreret rundtur i vores el-system. Her kan du fx få svar på, hvad der foregår under kølerhjelmen på et kraftværk eller i toppen af vindmølle. Eller hvorfor elprisen svinger fra time til time og fra sted til sted, og hvordan lægger man elkabler på havbunden. 

Det tog mig fem år at skrive bogen. Det har været et virkelig sjovt projekt for mig og har haft en stor faglig betydning, men der har selvfølgelig også været nogle lidt travle perioder ind i mellem med tre børn, som jeg også skulle passe godt på. Bogen var faktisk noget, som min hustru foreslog, og projektet er nok kun lykkedes, fordi hun har bakket mig op.

Min passion for energiområdet gør, at jeg er meget glad for min nuværende rolle i EKF, hvor jeg udelukkende arbejder med energimarkedet.

Hvad er det bedste ved at arbejde i EKF?

Det bedste ved EKF er, at jeg arbejder med noget, som fagligt interesserer mig, og at jeg har mulighed for at sætte mig ind i mange grønne energiprojekter og dermed få et bredt udsyn på tværs af teknologier, produktmarkeder og geografier.

Derudover har jeg nogle superdygtige og søde kolleger, som jeg sætter stor pris på. Jeg trives virkelig godt i min nuværende rolle, hvor jeg både kan fordybe mig, men også tage ud og møde folk fra branchen på konferencer. Det er en god blanding af fordybelse bag skærmen og masser af dialog med mennesker i og uden for huset.

Hvordan oplever du, at EKF støtter din udvikling?

Jeg oplever, at der bliver lyttet fra ledelsens side, hvis man har forslag til, hvordan man gerne vil udvikle sig i jobbet, så jeg oplever bestemt, at EKF støtter min faglige og personlige udvikling. Hvis man har en god idé, der giver værdi for EKF, så er mulighederne absolut til stede for at gøre noget ved det.