Milliardlån og danske tæpper til luksushotel i Vestafrika

Milliardlån fra EKF udløser stor ordre til dansk virksomhed, der ikke skal sælge sand i Sahara, men tæpper til et hotel – og konferencecenter-projekt i Benin

EKF Danmarks Eksportkredit (EKF) har skrevet under på et lån til Vestafrikanske Benin i forbindelse med opførelsen af et 5-stjernet hotel for Sofitelkæden. Det skal hjælpe det vestafrikanske land Benin med deres strategi om at trække flere turister til landet.

”Hos EKF er vi stolte af, vi kan at være med til at hjælpe Benin og danske eksportører med fortsat, økonomisk vækst,” siger Thomas Hovard, CCO hos EKF. ”Transaktionen er et godt eksempel på vores strategi om at lave opsøgende globalt salgsarbejde for at skaffe ordrer hjem til Danmark. Ordrer som uden EKFs involvering var gået til andre landes virksomheder”, siger Thomas Hovard.

Projekt på DKK 1,2 mia.

Projektet er på EUR 158,5 millioner svarende til DKK 1,2 milliarder, og pengene skal både bruges på renovering af et eksisterende konferencecenter samt på design og byggeri af et luksushotel med 193 værelser i byen Cotonou. Det nyrenoverede konferencecenter bliver med både kontorer, kasino, fritidscenter samt teatersal. Hele projektet har fået navnet ”The Sofitel & International Congress Center Project” og skal ligge lige ned til stranden ved Guineabugten samt en kilometer fra lufthavnen og byen.

EKF-lånet er ydet direkte til Ministry of Finance i Benin, hvor MUFG Bank er Lead Arranger og agent. Derudover agerer MUFG Bank også Lead Arranger på et mindre kommercielt lån.

Kontrakter til danske eksportører

Projektet indeholder eksportkontrakter til Danmark for et trecifret millionbeløb i danske kroner. Kontrakter der ikke var kommet i stand uden EKF’s involvering i projektet.

Det er den tyrkiske entreprenør Summa, der skal stå for byggeriet, og de har efter anbefaling fra EKF udpeget PAA Project Finance A/S til at samle de danske kontrakter på henholdsvis fragt, materialer og support.

Desuden havde vi aldrig fået den uden EKF

En af de danske underleverandører er virksomheden Fletco Carpets, der ligger i Bording tæt ved Herning. Hos dem har EKF´s engagement i projektet betydet en solid ordre, der er den første på det afrikanske kontinent for det danske tæppefirma. Det har givet øget travlhed hos dem. Fletco Carpets, der allerede arbejder i treholdsskift, har været nødt til at opprioritere leverancen, da de, som i så mange andre brancher, er voldsomt udfordret af irregulære forsyningskæder og lang leveringstid.

”Det er en vigtig ordre for os, og det har helt sikkert åbnet vores øjne for det vækstende forretningspotentiale, der er i regionen. Desuden havde vi aldrig fået den uden EKF,” siger Nils Juul Larsen, CEO i Fletco Carpets, der skal levere 745 kvadratmeter tæppefliser.

Læs mere