BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Grundfos og EKF indgår unik finansieringsaftale

Aftalen om finansieringsgaranti er den første af sin slags i pumpeindustrien og har til formål at accelerere adgangen til vand i udsatte områder samt reducere CO2-udledning.

Grundfos, der er verdens førende virksomhed inden for pumpe- og vandløsninger, og EKF Danmarks Eksportkredit har indgået en aftale, der gør det muligt for Grundfos at finansiere projekter for kunder med begrænset adgang til kapital.

Vi ser et stort potentiale i dette samarbejde med EKF

Aftalen er den første af sin slags inden for pumpeindustrien. Partnerskabet med EKF giver Grundfos mulighed for med reduceret risiko at finansiere projekter for deres kunder og derved accelerere adgangen til vand i udsatte områder og optimere brugen af vandressourcer. Grundfos’ energieffektive løsninger hjælper desuden kunderne med at reducere deres CO2-udledning.


“Vi ser et stort potentiale i dette samarbejde med EKF. Muligheden for at yde direkte finansiering betyder, at vi kan tilbyde flere kunder vores produkter og løsninger. Det bidrager til at realisere projekter, som letter adgangen til rent vand i udsatte områder og samtidig reducerer CO2-udledning,” fortæller Grundfos CFO Mikael Geday.

Så meget dækker EKF

Private kommercielle og offentlige kunder kan nu søge finansiering direkte ved Grundfos til projekter i en størrelsesorden mellem 0,5 – 2 millioner euro af en varighed op til fem år. EKF afdækker 50 procent af kreditrisikoen ved finansieringen, hvilket reducerer risikoen væsentligt for Grundfos.


”Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Grundfos har udviklet en helt ny måde at gøre det lettere for Grundfos´ kunder overalt i verden at få finansieret deres køb af nye pumpe- og vandløsninger, og samtidig minimerer risikoen for Grundfos. Det er et konkret bidrag til EKF’s ambition om at bistå den globale, grønne omstilling”, siger Peder Lundquist, CEO hos EKF Danmarks Eksportkredit.

Læs mere