BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Få penge til dit grønne eksport-projekt

Nu kan virksomheder igen søge tilskud til modning af grønne eksportprojekter. En vigtig håndsrækning til virksomheder, der i fremtiden kan være med til at fastholde Danmarks position i den globale, grønne omstilling

Det er ikke altid lige nemt at få sat gang i et eksporteventyr. Her kan EKF Danmarks Eksportkredit (EKF) hjælpe via Green Accelerator, en markedsmodningsordning hos EKF.

Green Accelerator er målrettet modning af grønne eksportprojekter, som eksempelvis reducerer brugen af fossile brændstoffer og udledningen af drivhusgasser, fremmer energieffektivitet og effektiv ressourceudnyttelse eller afhjælper mangel på fødevarer eller mangel på vand. Indtil nu har 15 virksomheder fået bevilget penge til projekter i USA, Australien, Finland, Polen, Sverige, Norge og Japan samt Indien og Kina. Branchemæssigt fordeler projekterne sig over energioptimering, vandrensning, biomasse, biologisk skadedyrsbekæmpelse samt et projekt indenfor ”urban transport”. Men det er vanskeligt uden lidt hjælp.

Vilje og gode ideer

”Den grønne omstilling hos virksomhederne kræver ikke bare vilje og gode ideer – men ofte også en konkret håndsrækning for at komme i gang. Det kan være både dyrt og krævende at gøre grønne eksportprojekter til virkelighed. Så ordningen sikrer, at EKF kan være med til at dække udgifterne i den første fase til eksempelvis analyser og hjælp og rådgivning fra eksperter”, siger Jørn Fredsgaard Sørensen, Senior Director i EKF.

EKF støtter helst projekter, hvor kunderne er identificeret, men hvor der er behov for mere forarbejde, inden kontrakten kan komme i hus. Der ydes først og fremmest tilskud til konsulenthjælp, rådgivning og ekspertassistance til feasibility-studier, markedsanalyser, juridisk rådgivning, patentansøgninger, oplysning, marketing og anden projektmodning. Der ydes også tilskud til projektstyring, revision og rejser og i mindre grad indkøb af hardware.

For os har det gjort hele forskellen. En alliance som vores, ville falde til jorden uden Green Accelerator, og EKF har altid stået til rådighed med et smertefrit samarbejde

Dyrt at modne eksportprojekter

Ordningen er indført, fordi det kan være dyrt og krævende at modne eksportprojekter og gøre dem til virkelighed. Det indebærer altid en satsning at gå efter nye markeder, da gevinsten ikke er sikker. EKF Green Accelerator gør det nemmere for virksomhederne at vove det.

Linka Energy i Lem er en af de virksomheder, der har fået støtte fra EKF Green Accelerator.

”For os har det gjort hele forskellen. En alliance som vores, ville falde til jorden uden Green Accelerator, og EKF har altid stået til rådighed med et smertefrit samarbejde,” siger Thomas Gaardbo, direktør i Linka.

Den nye ansøgningsrunde begynder 17. januar med frist den 18. februar. Svar ligger klar i marts 2022.

OBS. Se med på webinar den 17. januar 2022

Mandag den 17. januar 2022 klokken 15.00 - 16.00 afholder EKF´s Jørn Fredsgaard Sørensen et webinar om, hvordan du søger midler fra Green Accelerator, hvilke projekter, der kan få tilskud med mere. Du kan melde dig til webinaret ved at sende en mail til Ina Bjerregaard-Castenborg på: ibc@ekf.dk Så sender vi en outlook-invitation til mødet.

Læs mere