BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF´s mest oversete produkt til SMV-kunder


Der er god hjælp at hente hos EKF, hvis du er en mindre eller mellemstor virksomhed. Og mange af EKF´s løsninger har du nok hørt om. Men vidste du, at EKF også kan hjælpe med kontraktgarantier, som dækker tab på din eksportkontrakt?

EKF Danmarks Eksportkredit har for nylig udstedt en kontraktgaranti Eryk Group – koncernen (Eryk), der har selskaber i Danmark, Norge og Polen.

Kontraktgarantien er denne gang givet i forbindelse med en længere kontrakt om montage og installationer på en fabrik i Holland, hvor kontraktgarantien dækker Eryks tab hvis, kunden imod forventning ikke kan betale for arbejdet. Også denne gang har samarbejdet fungeret rigtig godt.

”Vi er glade og stolte over at arbejde sammen med EKF. For mig betyder det, at jeg kan sove trygt om natten,” siger koncerndirektør Jens-Christian Møller. Han nævner desuden også den gode dialog, som en af de mange fordele ved EKF.

På vej længere ud i verden

Eryk blev stiftet af Jens-Christian Møller samt hans hustru, Lucja Kalkstein, for knap 20 år siden. Dengang hed virksomheden BIC Electric og var en el-teknisk serviceleverandør, men med tiden har Eryk udvidet deres services, så de i dag leverer services både indenfor elektrisk- & mekanisk installation, commissionering samt vedligehold. Derfor gav det god mening at skifte navn.

Dengang stod virksomheden med de samme rekrutteringsmæssige udfordringer som i dag, og man valgte derfor Polen som hjemsted for koncernens fælles servicecenter.

Nu ser Eryk længere ud i verden, og her er øjet landet på Afrika. Også her kommer den gode dialog ind. For med 250 teknikere og 25 lærlinge fra vidt forskellige steder i verden bliver der gjort meget for dialog og godt samarbejde.

Hjælp til Afrika

Målet er nu at nå op på 50 lærlinge og på sigt skabe 1000 arbejdspladser i Afrika efter samme opskrift, som Eryk fulgte i Polen for 20 år siden.

Ambitionen er også at bidrage til fremgang i Vestafrika, der i f.eks. Nigeria og Ghana stadig er præget af stor fattigdom og manglende muligheder for de unge i befolkningerne. Her har Eryk blandt andet etableret et internationalt lærlingeprogram ud fra et ønske om at bidrage til teknologisk udvikling, uddannelse af kontinentets unge mennesker og som bekæmpelse af manglen på arbejdskraft internationalt.

Beskedent ønske fra Eryk

Skulle Jens-Christian Møller komme med et beskedent ønske, er det at der kommer endnu mere fokus på dialog.
”Mange ting kan løses med dialog, så endnu bedre og løbende dialog står på vores ønskeseddel. Det kan jo i sagens natur være lidt svært at forstå hinanden, når man fx er henholdsvis dansk og polsk, da man naturligt gør tingene anderledes i Danmark i forhold til Polen. Her kommer den gode dialog med EKF ind, siger Jens-Christian Møller.

Læs mere på EKF´s hjemmeside her:

Faktaboks:

EKF understøtter dansk eksport og danske eksportører. Det gør vi blandt andet ved hjælp af kontraktgarantier. Kontraktgarantien er en forsikring, der dækker dit tab på din eksportkontrakt, som følge af manglende betaling fra din kunde. Måske kan din udenlandske kunde pludselig ikke betale iht. jeres aftale, hvilket kan skyldes fx konkurs eller, at der er opstået krig i kundens land. Garantien dækker også omkostninger til producerede varer, som du endnu ikke har leveret, og dine udgifter til at få udstyr og maskiner afmonteret og fragtet hjem. En Kontraktgaranti fra EKF sikrer dig mod den slags risici. Garantien anvendes på længere eksportkontrakter hvor der sker leverance over en periode på mindst 6 måneder. Garantien dækker hele forløbet, fra du indleder projektet, dine delleverancer og til du får betaling for projektet.

Video om Eryk

Derfor sover Jens-Christian Møller trygt om natten


Se video

Læs mere