BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Danmarks Eksport- og Investeringsfond skal styrke tilbud til danske virksomheder

Som en del af initiativet Danmark kan mere I, er et flertal i Folketinget blevet enige om at sammenlægge EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (DEIF), der skal styrke det samlede finansieringstilbud til danske iværksættere samt vækst- og eksportvirksomheder.

21-01-2022

Med sammenlægningen skal de tre fonde udnytte hver deres stærke udgangspunkt, og i fællesskab sikre endnu bedre muligheder for danske virksomheder. Det skal ske ved at skabe vækst i hele Danmark, udvikle bæredygtige og globale virksomheder og tilbyde forsikring og finansiering af dansk eksport.

Målet for Danmarks Eksport- og Investeringsfond er at samle synergier og potentialer fra det arbejde, der i dag bliver varetaget af henholdsvis Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond. Den nye fond vil kunne tilbyde et sammenhængende og enkelt finansieringstilbud, der skal udvikle danske virksomheder fra de tidlige stadier af deres udvikling til rejsen ud på det globale marked.

Med fokus på den grønne omstilling både i Danmark og globalt, vækst i hele Danmark og globale ambitioner vil fonden fortsætte samarbejdet med private investorer, virksomheder og banker både i Danmark og globalt.

Peder Lundquist, CEO i EKF Danmarks Eksportkredit:

”EKF Danmarks Eksportkredit ser frem til etableringen at den nye, stærke fond. EKF har nu i 100 år stået klar til at forsikre, finansiere og skabe resultater sammen med dansk erhvervsliv. Det glæder vi os til at fortsætte med under Danmarks Eksport og Investeringsfond – til gavn for Danmark og dansk erhvervsliv.”

Rolf Kjærgaard, adm. direktør Vækstfonden:

”Som en samlet enhed i form af Danmarks Eksport- og Investeringsfond kan vi fremover tilbyde danske virksomheder et bomstærkt og sammenhængende finansieringstilbud. Det gør det muligt at sætte endnu mere tryk på den indsats, Vækstfonden har gjort igennem mange år, for at komme ud med risikovillig kapital til danske iværksættere og SMVer. Samtidig får vi med aftalen flere muskler til at føre danske højvækstvirksomheder op i den globale liga, så vi kan bygge endnu flere store virksomheder med solid forankring i Danmark.”

Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:

”Danske virksomheder har et unikt potentiale for at bidrage til den grønne omstilling og bringe deres produkter og løsninger til det globale marked. Ved at trække på de mange, gode erfaringer fra indsatsen i Danmarks Grønne Investeringsfond kan vi være med til at drive innovation og udvikle fremtidens grønne løsninger, og det arbejde glæder vi os til at fortsætte som en del af Danmarks Eksport- og Investeringsfond.”

Om Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Som en del af initiativet Danmark kan mere I har et flertal i Folketinget besluttet at fusionere Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond og etablere Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Formålet er at skabe et sammenhængende og enkelt offentligt finansieringstilbud til SMVer, iværksættere og store virksomheder i hele Danmark.

Læs om DEIF fra side 16 i aftaleteksten