BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Peder Lundquist udnævnt til adm. direktør i EKF Danmarks Eksportkredit

EKF’s bestyrelse har i dag udnævnt Peder Lundquist til adm. direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

Peder Lundquist tiltrådte som viceadministrerende direktør i EKF i september 2020 og har siden 15. marts 2021 været konstitueret adm. direktør.

”Peder Lundquist har en stærk faglig profil med stor indsigt i både kommercielle og politiske problemstillinger, og den kombination er, hvad EKF har brug for. Eksportkredittens rolle er under forandring i disse år, og derfor er jeg glad for, at vi med Peder Lundquist har fundet en dygtig leder, der både har store faglige kompetencer plus et stærkt fokus på organisationsudvikling, så EKF er godt rustet til fremtiden,” siger bestyrelsesformand for EKF Christian Frigast.

Peder Lundquist har tidligere arbejdet som afdelingschef og direktionsmedlem i Finansministeriet, hvor han har været administrationschef for departementet og haft ansvaret for bl.a. statens selskaber, klima, energi og miljø. Han er bestyrelsesmedlem i PostNord, distributionsselskabet Evida, og sad i perioden 2015-2016 i bestyrelsen for EKF.

”EKF understøtter både mindre og store virksomheder i hele Danmark, og konkurrencedygtig finansiering bliver kun vigtigere i en tid, hvor kampen om eksportordrerne er intensiveret. Peder Lundquist er både en dygtig strateg og en pragmatisk problemløser, og disse kompetencer er vigtige for, at EKF og alle de dygtige medarbejdere i organisationen også fremadrettet kan løfte EKF’s samfundsansvar og bidrage til Danmarks vækst og velstand,” siger Christian Frigast.

EKF, der i 2020 havde en samlet portefølje på 106 mia. kr., fik som en del af årets finanslov udvidet sine rammer med 14 mia. kr. til at udbrede dansk klimateknologi til resten af verden, og dermed skal EKF forvalte over halvdelen af de 25 mia. kr. i Danmarks Grønne Fremtidsfond. Derudover har EKF fået mandat til at øge risikovilligheden på både lande- og produktniveau som en del af de to eksportpakker, Folketinget har vedtaget under coronakrisen. Peder Lundquist ser frem til også at stå i spidsen for disse opgaver fremadrettet.

”EKF har længe været en markant spiller inden for vindmølleområdet, men vi kan se et voksende behov for, at vi også går ind tidligere i udviklingen af de grønne teknologier og understøtter det, der med tiden kan blive Danmarks næste eksporteventyr. Det medfører naturligt øgede risici, men det er en opgave, vi er godt rustet til, og jeg har stor tillid til, at organisationen også kan løfte dette vigtige arbejde. Jeg er stolt over at skulle stå i spidsen for en organisation, der i den grad bidrager til at skabe og fastholde vækst og arbejdspladser i hele Danmark inden for mange forskellige industrier,” siger Peder Lundquist.

Om EKF

EKF er Danmarks officielle eksportkredit med knap 100 års erfaring, og er ejet og garanteret af den danske stat.

EKF understøtter både mindre og store danske virksomheder i hele Danmark i arbejdet med at skaffe finansiering og afdække risici ved eksport og internationalisering.

EKF er aktiv i mere end 100 lande verden over med alt fra mindre garantier og køberkreditter til projektfinansiering af store vindmølleparker og anden infrastruktur.

EKF’s samlede portefølje var ved udgangen af 2020 på 106 mia. kr. fordelt på knap 700 kunder, og i 2020 udstedte EKF nye lån og garantier for 23 mia. kr.

Over de sidste fem år har EKF været med til at skabe eller fastholde mere end 50.000 arbejdspladser i Danmark og sikret eksportkontrakter for i alt 115 mia. kr.