BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF Green Accelerator: Nu kan endnu flere få tilskud til modning af eksportprojekter

Med en nylig lempelse af ansøgningskravene kan enkeltvirksomheder nu også få del af puljen på i alt 85 mio. kr. til grøn projektmodning.

25-08-2021

Det kan være dyrt og krævende at modne eksportprojekter og gøre dem til virkelighed, og sommetider har investorer og eksportører svært ved at finansiere de indledende faser fuldt ud.

Det skal de i alt 85 mio. kr., der er afsat til modning af gryende eksportprojekter i EKF Green Accelerator, lave om på. Som noget nyt er det nu også muligt for enkeltvirksomheder at søge tilskud via ordningen, som dermed ikke længere kun er forbeholdt virksomhedsalliancer.

Få 70 % eller 80 % i tilskud til eksportprojekter

Green Accelerator fungerer på den måde, at virksomheder har mulighed for at få betydelige tilskud til fx rådgivning eller projektstyring til et grønt eksportprojekt. Kort fortalt bidrager virksomheden selv med en mindre del af det samlede budget, mens EKF tegner sig for resten. Tilskuddet gives som refusion af afholdte udgifter, hvor:

Enkeltvirksomheder kan få refunderet 70 % af de samlede udgifter til realisering af eksportprojektet og bidrager selv med 30 % af budgettet

Virksomhedsalliancer kan få refunderet 80% af de samlede udgifter til realisering af eksportprojektet og bidrager selv med 20 % af budgettet.

Green Accelerator var oprindeligt forbeholdt virksomhedsalliancer, og forskellen i refusionsprocent skyldes et fortsat politisk ønske om at fremme eksportalliancer mellem to eller flere virksomheder, samtidig med at ordningen nu åbnes op for enkeltvirksomheder.

Læs mere

Du kan læse mere om, hvordan du ansøger, ansøgningskrav samt tilskuds- og projekttyper på ekf.dk/markedsmodning. Læs mere her.

OBS: Se med på webinar 3/9

Se med på webinar fredag 3/9 kl. 13.30 på Microsoft Teams og hør, hvordan du søger og hvilke typer projekter, der kan få tilskud. Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til Rune Jonassen på ruj@ekf.dk, så sender vi dig en Outlook-invitation til Teams-mødet. Du kan også tilgå webinaret direkte uden tilmelding via dette Microsoft Teams-link