BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Information til EKF-kunder vedrørende Danmarks Investeringsfond

07-09-2021

• Regeringen har i dag offentliggjort, at man ønsker at etablere Danmarks Investeringsfond – hvor både EKF, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond indgår.

• Målet er at skabe et endnu stærkere, mere overskueligt og mere sammenhængende offentligt finansieringssystem. Det skal særligt være til gavn for SMV’erne, der skal opleve færre indgange til systemet.

• En ny samlet fond vil kræve ny lovgivning, og regeringen har meddelt, at den nu går i gang med de politiske forhandlinger.

• EKF’s direktion og bestyrelse er positive overfor forslaget om at samle statens finansieringsindsats for dansk erhvervsliv under Danmarks Investeringsfond.

• Fonden vil bygge på de stærke, eksisterende kompetencer i EKF, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond – og vil kunne give danske virksomheder endnu mere slagkraftig og overskuelig finansiering fra den tidlige opstart og videre ud i verden.

• Det er klart, at det kan skabe usikkerhed hos EKF-kunder, at der nu lægges op til en ny struktur. Derfor er det også vigtigt at understrege, at mens processen om en ny struktur står på, så vil det være ”business as usual” for alle EKF’s kunder. Vi vil med uformindsket styrke finansiere både nye og eksisterende kunder, som vi har gjort i nu snart 100 år.

• Hvis du som kunde har spørgsmål til dit eget engagement med EKF eller generelle spørgsmål, så er du selvfølgelig meget velkommen til at stille dem til de medarbejdere hos os, som jeres virksomhed normalt samarbejder med. Så vil vi gøre alt for at skaffe så præcise svar som muligt.