BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Flere penge til projektmodning i EKF’s Green Accelerator

Som en del af den Sommer- og erhvervspakke, som regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om, styrkes EKF’s Green Accelerator med yderligere 25 mio. kr. Faciliteten har til formål at modne eksportvirksomhedernes projekter og fremme salg af afprøvede grønne teknologier til kunder i udlandet.

Med denne styrkelse er der ekstra god grund til at forberede en ansøgning til Green Accelerator, hvor du kan få 80% tilskud til dit eksportprojekt.
Tilskuddet gives til udgifter til eksterne konsulenter og rådgivere, rejse- og revisoromkostninger, projektstyring og i mindre omfang produkter til demonstration.
Der gives som hovedregel ikke tilskud til eksportvirksomhedernes egne løn- og driftsudgifter.

I første runde blev der givet tilsagn til seks ansøgninger, som fordelte sig på både Europa, Asien og Afrika indenfor både fødevareproces, vandforsyning og energieffektivisering.
I denne uge mødes bevillingskomiteen for Green Accelerator for at tage stilling til de ansøgninger, som kom ind i anden runde.

Ansøg inden 1. oktober

Næste mulighed for ansøgninger til Green Accelerator åbner 1. september og har deadline 1. oktober. Du kan dog allerede nu orientere dig om mulighederne på www.ekf.dk/markedsmodning og starte forberedelserne, så du er klar til september.

Forespørgsler om Green Accelerator kan med fordel sendes til EKF på markedsmodning@ekf.dk.

Læs også