BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF og kreditforsikringsselskaberne genindfører samarbejdet fra før corona

Markedet er på vej mod normale tilstande, og derfor kan EKF og kreditforsikringsselskaberne Atradius, Coface, Euler Hermes og Tryg Garanti gå tilbage til deres samarbejdsmodel fra før coronakrisen.

16-06-2021

Den 30. juni udløber den statslige garantiramme, der har understøttet de private kreditforsikringsselskabers kapacitet under coronakrisen. Det betyder dog ikke, at danske eksportvirksomheder skal frygte, at de ikke kan få forsikret deres eksportordrer. De fire private kreditforsikringsselskaber Atradius, Coface, Euler Hermes og Tryg Garanti er nemlig klar til at vende tilbage til en normal driftssituation med almindelige kommercielle vilkår.

Som et supplement til den dækning, de kan tilbyde danske eksportører, genindfører selskaberne og EKF den genforsikringsordning, som blev sat på pause, da coronakrisen ramte markedet sidste forår. Her får selskabernes kunder mulighed for at søge om EKF-genforsikring af enkeltforretninger som en supplerende løsning, og det gør det muligt for kreditforsikringsselskaberne at dække ekstraordinære risici, der ellers ikke ville blive dækket.

Fakta

Læs mere om kreditforsikring af eksportforretninger og genforsikringsordningen med EKF på kreditforsikringsselskabernes hjemmesider:

Atradius
Coface
Euler Hermes
Tryg Garanti

”Det er meget positivt, at markedet er på vej tilbage mod normale tilstande, og at vi nu kan genindføre vores normale samarbejde med kreditforsikringsselskaberne. Med ordningen kan vi tage en del af selskabernes risiko på eksportordrer med kort kredittid, og det gør det muligt for selskaberne at tage ekstraordinære risici til gavn for de danske eksportører,” fortæller Jan Vassard, vicedirektør i EKF.

Atradius, Coface, Euler Hermes og Tryg Garanti har gennem årtier opbygget et fintmasket risikoovervågningskoncept, der sikrer danske virksomheder mod store tab, og de er derfor en central del af en velfungerende varehandel.

Læs også