BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF og Flex Funding finansierer den første sag via crowdlending

For at understøtte en smidig finansiering af små og mellemstore eksportvirksomheder indgik EKF Danmarks Eksportkredit i november 2020 en aftale med crowdlendingplatformen Flex Funding. Nu er det første lån ydet.

19. marts 2021

Kun få måneder efter aftalen blev indgået, er processen på plads. I slutningen af februar kom det første lån på markedspladsen på Flex Fundings platform. Det er nu fuldt finansieret i samarbejde med EKF og en stribe private investorer.

Lånet er til virksomheden Takeout Group, der ud over at drive en udbringningsservice af takeaway-mad i Danmark også leverer softwareløsninger til en række udbringningsservices i blandt andet Irland, Baltikum og Spanien.

Hos Takeout Group er man rigtig glad for den nye finansieringsmulighed:

”Når en virksomhed er ung, er man er i høj grad nødsaget til at finansiere den af egen lomme. Det har vi naturligvis også gjort i Takeout Group igennem en årrække. Men i takt med at forretningen er vokset, har vi i flere omgange suppleret med finansiering via Flex Funding. Det var her, vi blev opmærksomme på det nye samarbejde med EKF. Som vækstvirksomhed, der ønsker at ekspandere i nye markeder, kan det være svært at finde den fornødne finansiering via de traditionelle kanaler. Samarbejdet med EKF øger kapaciteten hos crowdlending-platformen, og dermed er mulighederne for en god finansieringsløsning klart forbedret.” Siger CEO i Takeout Group Ulrich Cort Hansen.

Lånet til Takeout Group skal finansiere ekspansion på det svenske og det engelske marked. Hele finansieringen er formidlet via Flex Fundings it-platform, der også sørger for alle de løbende transaktioner mellem låntageren og de mange långivere.

Fakta

Crowdlending giver virksomheder mulighed for at rejse kapital uden om banken. I stedet optager virksomheden et lån, som gives af en gruppe investorer, der hver især indskyder en del af det samlede beløb.

EKF deltager på lige vilkår med de andre investorer.

Alle forespørgsler kreditvurderes individuelt af EKF, og der tages stilling fra gang til gang.

Hos Flex Funding er der også begejstring:

”Det er fantastisk, at staten via EKF nu går ind og understøtter finansieringen af små og mellemstore eksportvirksomheder via vores platform. Samarbejdet betyder, at vi med EKF’s medvirken kan fordoble lånestørrelsen, og vi kan samtidig sikre en hurtig og effektiv sagsbehandling. Vi oplever, at mange små og mellemstore virksomheder finder det langsommeligt og besværligt at få lån i bankerne. Derfor har de et stort behov for at finde alternativ finansiering af deres vækst og eksport. Dette er grunden til, at Flex Funding oplever en forrygende vækst i formidling af erhvervslån. Ud over at EKF bliver en meget vigtig partner, ser vi også aftalen som en stor anerkendelse af vores koncept med crowdlending som en moderne og effektiv måde at finansiere og dermed understøtte danske virksomheder på,” siger Henrik Vad, adm. direktør i Flex Funding.

Også hos EKF er der tilfredshed med at kunne bidrage til finansiering af danske eksportvirksomheder via crowdlending:

”Det er EKF's opgave at understøtte danske eksportvirksomheder, og vi har et særligt ansvar over for de små og mellemstore virksomheder. Derfor er vi stolte over at kunne være med til at udvikle markedet for crowdlending i Danmark, så de mindre virksomheder får endnu bedre mulighed for at få finansieret deres vækst og eksport,” siger Kim Richter, senior director i EKF med ansvar for små og mellemstore virksomheder.

På grund af EKF's rolle med at understøtte danske eksportvirksomheder er det et krav til de virksomheder, der ønsker at rejse finansiering, at mindst 20 pct. af deres omsætning kommer fra eksport, udenlandsk såvel som indenlandsk.

Kontakt:
EKF: Heidi Birgitte Nielsen, chef for ekstern kommunikation, hen@ekf.dk, mobil 27 20 41 74

Flex Funding: Henrik Vad, adm. direktør, henrik.vad@flexfunding.com, mobil 26 88 89 00

Læs også