EKF Danmarks Eksportkredit vinder international hæder

23-04-2021

Priser som “TXF Sub-Saharan African ECA Backed Deal of the Year” og “Global Trade Review Deal of the Year” er måske ikke lige så navnkundige som filmverdenens mest berømte pris, der deles ud i næste uge. Men ikke desto mindre er det nogle af den internationale finansieringsverdens svar på de gyldne Oscar-statuetter, som EKF netop har modtaget for et infrastrukturprojekt i Tanzania.

Vinderprojektet skal munde ud i 541 km jernbane på tværs af Tanzania, der på sigt skal forbinde landlåste lande som Uganda, Rwanda og Burundi til Tanzania og via havnen i Dar es-Salaam give adgang til Det Indiske Ocean for udvidet samhandel og transport.

De to priser er en stor og velkommen anerkendelse af EKF’s finansielle styrke og risikovillighed, når det kommer til store og komplicerede dealsProjektet er blevet til i samarbejde med seks andre eksportkreditinstitutter, heriblandt svenske EKN, og med Standard Chartered som lead bank. Det er et 2.400 mio. dollar stort projekt, hvor EKF har stået for finansieringen af en tredjedel af beløbet.

”De to priser er en stor og velkommen anerkendelse af EKF’s finansielle styrke og risikovillighed, når det kommer til store og komplicerede deals. Ved at gå forrest og bruge vores finansielle knowhow og dele risikoen med vores internationale netværk kan vi understøtte en mere bæredygtig udvikling i de dele af verden, hvor mange investorer ellers vægrer sig ved at gå ind,” siger Thomas Hovard, chief commercial officer, Corporates & Institutions i EKF.

EKF har derudover vundet to TXF Export Finance Industry Choice Awards, som er møntet på hele organisationen og ikke bare projekterne, nemlig ”Top rated ECA for sustainable project Appetite” og ”Top rated ECA for European Exporters”.

Læs også