BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF åbner internationale kontorer: ”Vi vil fortælle vidt og bredt om fordelene ved at købe dansk”

Med to nye kontorer i henholdsvis New York og Singapore satser EKF på, at lokal tilstedeværelse kan være med til at sikre mere dansk eksport til markeder, hvor efterspørgslen på grønne løsninger stor.

Til september pakker tre medarbejdere fra EKF Danmarks Eksportkredit kufferterne og rejser til henholdsvis New York og Singapore for at åbne lokale kontorer. Formålet er at understøtte regeringens ambitioner om øget grøn dansk eksport ved at komme endnu tættere på de virksomheder, der skal købe de danske produkter og services. Det fortæller Chief Commercial Officer i EKF Thomas Hovard:

”Der sker meget på den grønne omstilling i både USA og Asien, og Danmark står i en unik position, fordi vi er teknologisk førende på mange af de efterspurgte løsninger. Markedet for offshore-vind i USA er i opstartsfasen, og alene på den korte bane vurderer man, at der vil være en eller to store forretninger om året, og at der vil blive installeret 1.900 MW frem mod 2023. På lidt længere sigt har Joe Biden meldt ud, at de vil halvere udledningen af drivhusgasser frem mod 2030. Derfor er det helt afgørende, at EKF kommer længere frem på banen med rådgivning og promovering af danske finansieringsmuligheder, så vi kan give de danske virksomheder den bedst mulige affyringsrampe.”

I Asien har EKF allerede deltaget i finansieringen af fire store havvindmølleparker i Taiwan, hvor vindmøllerne kommer fra danske leverandører, men ifølge Thomas Hovard er det kun begyndelsen:

”Offshore-markedet i Taiwan har potentiale til at blive stort, så jeg tror ikke, at den sidste danske vindmølle er plantet i Taiwanstrædet endnu. Derudover begynder flere andre lande i regionen at vise interesse for både offshore-vind og andre grønne energiløsninger. Ikke mindst på grund af et hastigt stigende energiforbrug,” siger Thomas Hovard.

Erhvervsminister Simon Kollerup ser frem til, at Danmarks førertrøje på det grønne område nu bliver endnu mere synlig der, hvor aftagerne er.

”I Danmark er vi frontfigurer inden for grønne løsninger. Det skal vi også fortælle til resten af verden, så danske eksportvirksomheder får udenlandske ordrer i bøgerne. Når EKF sender medarbejdere ud for at skabe lokal tilstedeværelse i udlandet, så er det netop for at styrke danske eksportmuligheder i lande, hvor efterspørgslen efter grønne initiativer er stor. Derfor glæder jeg mig også til at høre om erfaringerne fra de to nye kontorer, når de er kommet godt på plads.”

I første omgang sender EKF tre medarbejdere af sted – to til New York og én til Singapore – som får kontor på de respektive ambassader. Herfra bliver formålet at komme tættere på især EKF’s kunders kunder, fortæller Thomas Hovard.

”Vores udsendte medarbejderes fornemste opgave bliver at være lokalt til stede over for potentielle købere af danske løsninger og fortælle vidt og bredt om fordelene ved at købe dansk. Og så skal de skabe relationer til både virksomheder, internationale banker, finansielle rådgivere og organisationer, men de finansielle transaktioner på baggrund af deres arbejde stadig vil blive udført af kollegerne hjemme i Danmark. På den måde bliver vi en global lokalbank for danske eksportvirksomheder,” siger Thomas Hovard.

Læs også