BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Nye tunge EKF-profiler skal skabe resultater for grøn omstilling og danske eksportvirksomheder

EKF byder velkommen til to erfarne profiler, der skal styrke eksport af dansk vindteknologi og de større virksomheders eksport og internationalisering.

EKF Danmarks Eksportkredit foretager den 1. september en stærk oprustning på kundesiden, når man byder velkommen til to velmeriterede profiler fra den finansielle sektor.

Peter Boeskov kommer hjem fra en længere karriere i London og får ansvaret for afdelingen Wind & Structured Finance, hvor han kommer til at stå i spidsen for mange af de helt store transaktioner med danske vindeksportører. Vind fylder en stor del af EKF’s forretning, og med 14 ud af 25 mia. kr. i nyskabelsen Danmarks Grønne Fremtidsfond har EKF fået endnu større muskler på området.

”Dansk eksports positive aftryk ude i verden er næppe mere tydeligt end i eksporten af vindmøller og de afledte kompetencer, og EKF vil i fremtiden blive en endnu mere central partner for danske aktørers udbredelse af grøn energi,” pointerer Peter Boeskov.

”Jeg glæder mig til at arbejde i det meget meningsfulde spændingsfelt mellem øget eksport, grøn omstilling og produkt- og konceptudvikling. Dernæst skal jeg være med til at udvikle EKF’s værktøjskasse, så EKF fx fremover vil være i stand til at engagere sig bredere i de enkelte eksportvirksomheders og projekters kapitalstruktur. Alt sammen for at fremme dansk eksport og beskæftigelse på bæredygtig vis.”

Peter Boeskov har senest arbejdet som partner og rådgiver i konsulentfirmaet The Principal Alliance samt corporate finance-huset Richmond Park Partners, hvor han har arbejdet med komplekse internationale transaktioner, rådgivning om opkøb og finansiering mv. Derudover har han en fortid i HSBC og Barclays samt private equity-firmaet Procuritas.

Rutineret storkundechef

Det er en lige så tung profil, der kommer til EKF for at udvikle arbejdet med storkunder og pensionskasser som leder af afdelingen Corporates & Institutions. Thomas Hovard kommer fra en stilling som COO i Saxo Banks globale salgsafdeling og er en erfaren herre inden for både salg, analyse, regulering, kapitalmarkeder og strategi. Derudover har han en lang karriere bag sig i Danske Bank, hvor han haft en række seniorstillinger i bl.a. Corporates & Institutions.

Jeg er fuld af forventninger til, at de kan hjælpe os med at fortsætte den positive udvikling, EKF er inde i, og at de vil være med til at styrke dansk eksport

Hos EKF oplever man, at stigende kompleksitet har øget behovet for risikoafdækning, og at det er blevet et afgørende konkurrenceparameter for danske eksportører at kunne give deres kunder kredit.

”De danske eksportvirksomheder skal navigere i et mere og mere komplekst verdensbillede med fx coronakrise, handelskrige og sanktioner, og dertil kommer globaliseringen og en stigende internationalisering af danske virksomheder. Det øger behovet for risikoafdækning, finansiering og rådgivning, så det er et område, jeg ser meget frem til at være med til at udvikle. Desuden glæder jeg mig til at bidrage til at fastholde og styrke samarbejdet med pensionssektoren,” siger Thomas Hovard.

Adm. direktør i EKF Kirstine Damkjær glæder sig til at arbejde sammen med Thomas Hovard og Peter Boeskov.

”Jeg er meget glad for, at det er lykkedes os at tiltrække så stærke profiler. Jeg er fuld af forventninger til, at de kan hjælpe os med at fortsætte den positive udvikling, EKF er inde i, og at de vil være med til at styrke dansk eksport.”

Yderligere info: Kommunikationskonsulent Morten Wium Olesen, mol@ekf.dk, 28 19 11 22

Læs også