BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Nye hjælpepakker kan bane vejen for flere lån til coronaramte SMV’er

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier blev i slutningen af oktober enige om nye hjælpepakker til danske virksomheder. Aftalen forstærker og forlænger flere af EKF’s eksisterende ordninger.

03-11-2020

Regeringen og aftalepartiernes nye hjælpepakker til erhvervslivet forstærker EKF’s muligheder for at stille kautioner for små og mellemstore danske eksportvirksomheder. EKF har siden foråret kunnet tage 80 % af bankernes risiko på nye udlån til SMV’er, der har lidt eller forventer at lide et omsætningstab som følge af coronakrisen.

Med den nye aftale kan EKF nu i stedet dække 90 % af bankernes eventuelle tab på nye udlån til SMV’er. Det skal gøre det mindre risikabelt for bankerne at yde lån og bane vejen for flere finansieringer af kriseramte virksomheder. Ordningen bliver samtidig forlænget, så coronaramte SMV’er kan gå i banken med en kaution fra EKF frem til 31. januar 2021.

”Med udsigt til en vinter og flere nye nedlukninger på vores store eksportmarkeder må vi desværre nok erkende, at de mørke skyer vil hænge over de danske eksportvirksomheder lidt endnu. Men med den nye aftale kan vi forhåbentlig være med til at sikre, at vi får flere danske eksportører helskindede igennem. Derfor vil jeg gerne sige klart og tydeligt til alle danske eksportører, at EKF står klar til at hjælpe så godt som muligt,” siger adm. direktør i EKF Kirstine Damkjær.

Den statslige garantiramme, der fungerer som en livline til de virksomheder, der benytter det private kreditforsikringsmarked, bliver også forlænget. Den gælder nu frem til den 30. juni 2021. Ordningen sikrer, at kreditforsikringsselskaberne kan opretholde kapaciteten i markedet i en tid med kraftigt forøget risiko i samhandlen mellem virksomheder. Garantirammen gælder både til national og international samhandel.

OBS: Vi forventer, at bekendtgørelser og EU-godkendelser falder på plads snarest. Derefter vil den nye garantiprocent og forlængelserne træde i kraft. 

Se EKF's coronaordninger her