BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF underskriver samarbejdsaftale med brasiliansk udviklingsbank

Onsdag 15. januar underskrev EKF's vicedirektør Jan Vassard en samarbejdsaftale med den statsejede brasilianske udviklingsbank BNDES. Aftalen vil især gavne de danske eksportører af vindmøller.

BNDES er den primære aktør inden for finansiering af udvikling af industri og infrastruktur i Brasilien og har været det siden dens oprettelse i 1952. Fra BNDES' side underskrev bankens CEO Gustavo Montezado.

Aftalen med BNDES kan få stor betydning for dansk eksport til Brasilien, ikke mindst for danske eksportører af energiteknologi. Brasilien står overfor en betydelig udbygning af sin energi-infrastruktur og vil blandt andet satse meget på vindenergi i de kommende år. EKF og BNDES har med aftalen sat rammerne for et fremtidigt samarbejde omkring finansiering af udbygning af vindenergisektoren i Brasilien.

Aftalen med BNDES vil også kunne gavne andre danske eksportbrancher end vind. BNDES og EKF har for eksempel tidligere samarbejdet om finansiering af danske leverancer til den brasilianske cementsektor.

EKF har de senere år været involveret i en række forskellige aktiviteter for at fremme dansk eksport til det brasilianske marked. EKF har således været i tæt samarbejde med Trade Council og relevante brancheorganisationer om fremstød over for Brasiliens landbrugs- og fødevaresektor de seneste år.