BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 31. MAJ 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF klar med likviditet til flere hundrede coronaramte SMV’er

Små og mellemstore eksportvirksomheder kan nu gå i deres bank og bede om likviditet til at komme gennem coronakrisen med kaution fra EKF. EKF’s nye likviditetskaution er netop godkendt af EU og kan tages i brug med det samme.

02-04-2020

Det nye kautionsprodukt er skræddersyet til coronaramte virksomheder og skal bakke op om de mange danske eksportører, som havner i likviditetsproblemer, fordi indtægterne går ned, mens der stadig er udgifter til fx løn, leverandører eller husleje.

Om EKF

Sidste år samarbejdede EKF med over 700 danske virksomheder om eksport. Otte ud af ti EKF-kunder tilhører SMV-gruppen. I 2019 skabte EKF grundlaget for kontrakter til danske eksportvirksomheder for 15 mia. kr. og sikrede 7.200 arbejdspladser i Danmark.

”Vi er meget glade for nu at kunne tage det nye produkt i brug og give en hjælpende hånd til de virksomheder, der er plaget af coronakrisen. EKF er her for at hjælpe, og vi vil med alle tænkelige midler holde hånden under dansk eksport og danske eksportvirksomheder. Jeg vil opfordre alle virksomheder, der har behov, til at kontakte deres bank eller os”, siger EKF’s adm. direktør, Kirstine Damkjær.

EKF forventer at kunne hjælpe flere hundrede virksomheder bedre gennem krisen med den nye kaution, som der i første omgang er afsat 1,25 mia. kroner til.

Likviditetskautionen til SMV’er virker ved, at EKF dækker 80 procent af bankernes eventuelle tab på nye lån, der går til at sikre eksportvirksomhedernes likviditet. Det vil give bankerne øget incitament til at yde den nødvendige likviditet til SMV’erne, hvilket kan blive essentielt for mange virksomheder.

Få et lån på få dage

Når bankerne sender en ansøgning til EKF, tager det som regel kun EKF få dage at behandle den og udstede en kaution, så virksomheden kan få et lån til at betale sine udgifter.

Kriterier for Likviditetskautionen til SMV'er


Alle virksomheder med eksportomsætning på minimum 10 % kan få adgang til EKF’s likviditetskaution.
Virksomhederne skal kunne dokumentere, at de har lidt eller forventer at lide omsætningstab på minimum 30 pct. som følge af coronakrisen i hele eller dele af perioden (minimum 14 dage) fra den 1. marts 2020 til og med den 30. september 2020.

Sådan gør du som virksomhed

Hvis du har lidt eller forventer at lide et omsætningstab som følge af coronakrisen, går du i din bank og beder om likviditet med kaution fra EKF til at komme gennem krisen. Det er din bank, som skal ansøge EKF om kautionen. Du er også velkommen til at ringe til EKF og få en snak om mulighederne, før du går i banken.

Sådan gør du som erhvervsrådgiver

Som erhvervsrådgiver ansøger du om Likviditetskaution af de samme kanaler, som banken normalt søger om Eksportkaution. Hvis du er i tvivl, kontakt EKF.

Produkt
Billede af en brygger

Læs mere om Likviditetskautionen


Med en Likviditetskaution får små og mellemstore virksomheder bedre vilkår under krisen. Likviditetskautionen virker ved, at EKF dækker 80 procent af bankernes eventuelle tab på nye kreditter, der går til at sikre eksportvirksomhedernes likviditet.
Læs mere