BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF får fire nye bestyrelsesmedlemmer

Hvert andet år er der valg til EKF’s bestyrelse hos EKF’s ejer, Erhvervsministeriet. I forbindelse med valget i år får EKF tre nye bestyrelsesmedlemmer. Derudover er der blevet valgt en ny medarbejderrepræsentant.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop udpeget tre nye medlemmer til EKF Danmarks Eksportkredits bestyrelse. Det drejer sig om Janne Bram Hemphrey, direktør for eksterne relationer i PFA Pension, Niels Jacobsen, adm. direktør i William Demant Invest A/S, og Emilie Turunen, underdirektør og senior vice president i Strategy & Management Support i Nykredit. Alle bestyrelsesmedlemmer udpeges af erhvervsministeren for to år ad gangen.

”Danske eksportvirksomheder er arbejdsplads for mange tusinde danskere, som hver dag står op og bidrager til, at vi kan sælge vigtige produkter i udlandet. Det skaber stor rigdom og en stærk global position for Danmark. Det danske potentiale på eksportmarkederne er enormt, ikke mindst når det kommer til grønne produkter og teknologier. Derfor er jeg glad for, at de nye bestyrelsesmedlemmer er både fagligt kompetente og strategisk ambitiøse. På den måde passer de godt ind i EKF’s bestyrelse, der bæres af de samme egenskaber. På vej ud af coronakrisen og på vej ind i en global grøn omstilling bliver arbejdet i EKF kun endnu vigtigere for Danmark,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Vi får udbygget bestyrelsens erfaring med både bæredygtighed, europæisk politik og en endnu dybere virksomhedserfaring

Hos EKF byder bestyrelsesformand Christian Frigast velkommen til de tre nye medlemmer:

”Vi får tre nye bestyrelsesmedlemmer med spændende profiler. Vi får udbygget bestyrelsens erfaring med både bæredygtighed, europæisk politik og en endnu dybere virksomhedserfaring, så jeg ser meget frem til samarbejdet,” siger han.

Erhvervsministeren har samtidig med de nye medlemmer genvalgt resten af bestyrelsen – herunder EKF’s formandskab.

”Jeg vil gerne takke erhvervsministeren for tilliden til formandskabet. Det sikrer kontinuitet i arbejdet. Vores opgave er nu at fortsætte EKF’s arbejde med at levere resultater for Danmark og danske eksportvirksomheder. Samtidig vil jeg gerne takke de afgående medlemmer, der har ydet en stor indsats for EKF,” siger Christian Frigast.

De tre nye bestyrelsesmedlemmer afløser Flemming Aaskov Jørgensen, Karen Nielsen og Jørgen Skeel.

Ny medarbejderrepræsentant

Ud over de tre nye profiler har EKF haft valg til de to poster som medarbejderrepræsentanter. Det resulterede i genvalg til Anna Marie Owie, Chief Underwriter i EKF’s team for onshore-vind, og nyvalg til Morten Wernberg, Deputy Director i Jura & Skade.

Dermed har EKF’s bestyrelse nu følgende medlemmer

Christian Frigast, formand
Dorrit Vanglo, næstformand
Poul Due Jensen, medlem
Jørgen Høholt, medlem
Janne Bram Hemphrey, medlem
Niels Jacobsen, medlem
Emilie Turunen, medlem
Anna Marie Owie, medarbejderrepræsentant
Morten Wernberg, medarbejderrepræsentant

Læs også