BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF deltager i stort skotsk vindmølleprojekt

EKF har stillet en garanti på GBP 304 mio. til Seagreen, en ny offshore-vindfarm ud for Skotlands østkyst.

Når Skotlands nye offshore-vindfarm Seagreen står færdigbygget i 2022, kan dens kapacitet på 1,14 GW dække ca. en million skotske husstandes strømforbrug med grøn strøm. Seagreen skal udgøres af intet mindre end 114 10 MW-møller fra danske MHI Vestas.

Seagreen-projektet ejes af skotske SSE Plc. og franske Total, og EKF deltager i finansieringen sammen med det norske eksportkreditinstitut GIEK og 12 kommercielle banker. EKF har stillet en garanti på GBP 304 mio.

Det giver et stort dansk aftryk på det nye vindprojekt, og det understreger, at Danmarks virksomheder er blandt verdens førende i at få vækst og grøn omstilling til at gå hånd i hånd.

Dansk klimateknologi og finansiering gør en forskel

EKF har i de senere år oplevet en markant efterspørgsel efter dansk klimateknologi og den finansiering, der er afgørende, hvis de grønne projekter rundt omkring i verden skal blive til virkelighed.
De vedvarende energiprojekter, som EKF deltog i finansieringen af i 2019, forventes at skabe en CO2-reduktion på 75 mio. tons over deres levetid.

Læs også