BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 31. MAJ 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF indgår aftaler om crowdlending: Virksomheder kan nu få halvdelen af finansieringen hos EKF

EKF Danmarks Eksportkredit indgår ny aftale med to af landets største platforme for crowdlending, Flex Funding og Lendino. Danske eksportvirksomheder, der søger lån via disse platforme kan fremover få op til halvdelen af finansieringen fra EKF.

24-11-2020

Virksomheder, der søger at rejse finansiering hos private investorer via platformene Lendino og Flex Funding, har nu mulighed for at få op til halvdelen af deres finansiering fra EKF Danmarks Eksportkredit.

Det er resultatet af de nye aftaler mellem EKF og de to platforme, som skal sikre danske eksportvirksomheder en endnu bedre og bredere adgang til finansiering.

EKF deltager i lånene på samme vilkår som andre investorer og kan skyde op til halvdelen af det ønskede beløb ind – dog maksimalt 5 mio. kr. Det betyder, at adgangen til den private lånefinansiering øges markant.

”Det er EKFs opgave at understøtte danske eksportvirksomheder, og vi har et særligt ansvar over for de små og mellemstore virksomheder. Derfor er vi stolte over at kunne være med til at udvikle markedet for crowdlending i Danmark gennem de nye partnerskaber, så de mindre virksomheder får endnu flere muligheder for at få finansieret deres vækst og eksport,” siger Kirstine Damkjær, CEO i EKF.

På grund af EKF's rolle med at understøtte danske eksportvirksomheder er det et krav til de virksomheder, der ønsker at rejse finansiering, at mindst 20 pct. af deres omsætning kommer fra eksport, udenlandsk såvel som indenlandsk.

Hos Flex Funding er man begejstret for det nye samarbejde.

”Det er fantastisk, at staten via EKF nu går ind og understøtter finansieringen af små og mellemstore eksportvirksomheder via vores platform. Samarbejdet betyder, at vi med staten i ryggen kan fordoble lånestørrelsen, og vi kan samtidig sikre en hurtig og effektiv sagsbehandling. Vi oplever, at mange små og mellemstore virksomheder finder det langsommeligt og besværligt at få lån i bankerne. Derfor har de et stort behov for at finde alternativ finansiering af deres vækst og eksport. Dette er grunden til, at Flex Funding oplever en forrygende vækst i formidling af erhvervslån. Ud over at EKF bliver en meget vigtig partner, som understøtter vores forretning med långivning, ser vi også aftalen som en stor anerkendelse af vores koncept med crowdlending som en moderne og effektiv måde at finansiere og dermed understøtte danske virksomheder på,” siger Henrik Vad, adm. direktør i Flex Funding.

Også hos Lendino, er der begejstring for den nye aftale:

"Vi er ovenud begejstrede for, at EKF nu går helhjertet ind i crowdlending. EKF kan med sin entre bringe både kapital til og opmærksomhed på crowdlending til glæde for de mange danske SMV’er, hvoraf en del virkelig har det hårdt i disse dage. Mange eksporterhverv har det rigtigt hårdt lige nu pga. corona-restriktioner, så der er et gevaldigt behov for, at disse virksomheder kan blive hjulpet over på den anden side. EKF spiller en nøglerolle her og kommer til at gøre det i endnu højere grad ved at låne ud gennem crowdlending, fordi de når ud til endnu flere virksomheder på den her måde," siger Andreas Helgason Rex, direktør og partner i Lendino.

Interesseorganisationen SMVdanmark ser store muligheder i det nye samarbejde:

”Hos SMVdanmark er vi meget taknemmelige for, at EKF såvel har lyttet til som handlet positivt på vores opfordring til at styrke crowdlending-platforme. Med EKF's solide opbakning vil endnu flere SMV’er kunne investere mere i eksportinitiativer – og i det hele taget meget lettere få styrket deres finansielle ballast end før. EKF's støtte til crowdlending som SMVerhvervslån er ekstra vigtigt i disse coronatider, hvor SMV’er står over for større usikkerhed og kæmper for at komme sikkert igennem krisen. Vi ser EKF’s skridt som et skulderklap til SMVerhvervslån og SMV’erne – med et stærkt incitament til at investere i nye eksportfremstød til gavn for det danske samfund”, udtaler Jakob Brandt, adm. Direktør, SMVdanmark.

Fakta

Crowdlending giver virksomheder mulighed for at rejse kapital udenom banken. I stedet optager virksomheden et lån, som gives af en gruppe investorer, der hver især indskyder en del af det samlede beløb.

EKF har fremover mulighed for at stå for op til 50 pct. af det ønskede lånebeløb – dog maksimalt 5 mio. kr. og med en maksimal løbetid på fem år.

Alle låneforespørgsler kreditvurderes individuelt af EKF, og der tages stilling fra gang til gang til, om EKF ønsker at være med i det specifikke lån.

EKF deltager på lige vilkår med de andre lånydere.


Kontakt

EKF: Heidi Birgitte Nielsen, chef for ekstern kommunikation, hen@ekf.dk, mobil 27204174

Flex Funding: Henrik Vad, adm. direktør, henrik.vad@flexfunding.com, mobil 26 88 89 00

Lendino: Andreas Helgason Rex, Direktør og partner, andreas@lendino.dk, mobil: 51353111

SMVdanmark: David Elmer, kommunikationschef, elmer@SMVdanmark.dk, mobil: 53855370

Læs også