BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Ny milliardfond skal styrke dansk klimaeksport

EKF Danmarks Eksportkredit får en afgørende rolle i regeringens ambitioner om at udbrede dansk klimateknologi til resten af verden. 14 af de 25 mia. kr., der er sat af på finansloven til ”Danmarks Grønne Fremtidsfond” skal bruges på at finansiere eksport af dansk klimateknologi gennem EKF. Det fremgår af den netop indgående aftale om næste års finanslov mellem regeringen og dens støttepartier.

”Det er en rigtig god nyhed for dansk klimaeksport og for den grønne omstilling. Vi er klar til at gå i gang med det samme”, siger EKF’s bestyrelsesformand Christian Frigast.

Vi er meget stolte over, at EKF får lov til at gøre det, vi er gode til, til gavn for klimaet og de danske virksomheder

EKF har i de senere år oplevet en markant efterspørgsel efter dansk klimateknologi og den finansiering, der er afgørende, hvis de grønne projekter skal blive til virkelighed. Der ligger højst relevante projekter klar i skuffen, og der er rige muligheder for, at nye kommer til.

Christian Frigast er glad for den tillid, som regeringen hermed viser EKF: ”Vi er meget stolte over, at EKF får lov til at gøre det, vi er gode til, til gavn for klimaet og de danske virksomheder. Både til at udbrede den teknologi, vi allerede kender, og til testfaciliteter og nye teknologier inden for vigtige områder som bl.a. energilagring og flydende vindmøller”, siger han.

Og det er ikke bare klimaet, der får glæde af det nye tiltag, understreger EKF’s direktør, Kirstine Damkjær. ”Danske virksomheder er førende inden for klima-teknologier, vedvarende energi og energi- og effektivitetsforbedring. Det er flot, at regeringen og Folketinget så markant bakker op om danske virksomheders rolle i den grønne omstilling over hele verden. Det er med til at fastholde og skabe arbejdspladser i Danmark,” siger hun.

EKF er verdens grønneste eksportkreditinstitut

EKF spiller en vigtig global rolle på området. Ifølge Bloomberg NEF og det amerikanske eksportkreditinstitut USEXIM finansierede EKF i både 2017 og 2018 mere vedvarende energi end alle de andre eksportkreditinstitutter i OECD tilsammen. I dag er en væsentlig del af EKF’s lån og garantier udstedt til vindmølleparker, energi- og effektivitetsforbedrende teknologi og andre grønne projekter.

EKF har været med i nogle af verdens største havvindmølleparker og har over årene finansieret mere end 22 GW vindenergi. Det svarer til det årlige strømforbrug i ca. 22 mio. husstande.

Læs også