BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Ny kommerciel direktør i EKF skal sikre bedre finansiering til dansk eksport

Det er en af den finansielle sektors tungere profiler, der fra første januar sætter sig i stolen som kommerciel direktør og medlem af direktionen i EKF Danmarks Eksportkredit. Tine Lundegaard kommer fra en stilling som chef for Sustainability og IR i Jyske Bank og har tidligere arbejdet en årrække i Danske Bank, Nordea, PFA og Maersk. Alle steder med fokus på kunder, medarbejdere og stærke finansielle løsninger.

”Eksporten er hele fundamentet under den danske økonomi, og EKF spiller en afgørende rolle i forhold til at sikre, at de danske virksomheder har de bedste finansielle vilkår at konkurrere på. Det er så vigtig en opgave, at jeg ikke kunne sige nej, da jeg fik det her tilbud,” siger Tine Lundegaard.

Fire ud af fem af EKF’s kunder er små og mellemstore virksomheder. Det er dem, der typisk har sværest ved at få lån i banken, men med en garanti fra EKF er bankerne langt mere villige til at finansiere virksomhedernes internationalisering. Men også store danske virksomheder oplever i stigende grad, at det at kunne give sine kunder kredit er blevet et afgørende konkurrenceparameter.

Tine Lundegaard kommer til at arbejde med udvikling af tilbuddene til både små og store danske eksportvirksomheder.

”Over 70 procent af EKF’s portefølje går til danske virksomheder inden for vedvarende energi, og EKF er afgørende i forhold til at understøtte eksporten af bæredygtige danske løsninger. Samtidig har vi en vigtig opgave i forhold til at hjælpe de små og mellemstore virksomheder med deres internationalisering, og det er her, Tine får en meget vigtig rolle at spille,” siger Kirstine Damkjær, CEO i EKF.

Mød nogle af virksomhederne