BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF stiller 100 mio. euro i garanti til belgisk havvindmøllepark

EKF har netop indgået en aftale om at stille med en garanti på 100 mio. euro til finansieringen af opførelsen af en stor havvindmøllepark i Belgien. Dermed har EKF deltaget i finansieringen af samtlige de syv havmøllevindparker, der ind til nu er blevet opført i Belgien.

Anlægsprisen på parken, der har fået navnet Northwester 2, er 700 mio. euro. Den europæiske investeringsbank EIB har stillet et lån på 210 mio. euro, mens EKF stiller med en garanti på 100 mio. euro, der løber over 17 år. Den resterende del af EIB’s lån garanteres af Den europæiske fond for strategiske investeringer, EFSI. Herudover er ni kommercielle banker involveret i finansieringen, mens belgiske Parkwind og Sumitomo Corporation stiller med egenkapital.

”Offshore vind er store og komplicerede finansieringsaftaler og EKF er verdens førende eksportkreditinstitut, når det gælder afdækning af risikoen ved finansiering af vind. Det giver tryghed til de andre aktører i finansieringen, at både EIB og EKF er med på projektet med så store lån og lange løbetider”, siger EKF’s vicedirektør Christian Ølgaard.  

Northwester 2 kommer til at ligge 45 km uden for Belgiens kyst, hvor der allerede ligger 6 andre parker. De 23 MHI Vestas turbiner er produceret på Lindø og det er også MHI Vestas, der står for serviceaftalen, mens Bladt Industries stiller med fundamenterne og transformerstationen. Dermed har parken et solidt dansk aftryk og har været med til at skabe arbejdspladser i Danmark.

”Markedet for havvind er under hastig udvikling, både når det gælder den teknologiske udvikling, finansieringsaftalernes kompleksitet og prisniveauet, og her er det vigtigt at fastholde den danske førerposition på markedet”, siger Christian Ølgaard. 

Parken forventes at stå færdig i 2020, og med en kapacitet på 219 MW kan den levere grøn strøm til 220.000 husholdninger.