BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Massivt eksport-fremstød for danske agrovirksomheder i Brasilien

8 danske leverandører inden for landbrugs og fødevaresektoren har netop været i Brasilien for at tilbyde deres ydelser til brasilianske landbrugskooperativer.

Rejsen er en del af et større dansk eksportfremstød orkestreret af Generalkonsulatet i São Paulo, EKF, Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer.

Den brasilianske økonomi har haft det svært de seneste år, men der er ét sted, hvor det går forrygende, og det er i den del af den brasiliansk landbrugs- og fødevareproduktion, der arbejder med eksport af blandt andet fjerkræ, oksekød og sojabønner.

Håbet er, at de danske leverandører af udstyr til landbrugs- og fødevareindustrien kan få del i væksten ved at levere udstyr. Det skal ske ved, at EKF tilbyde en række brasilianske virksomheder kreditter på attraktive vilkår, hvis de køber ind hos danske leverandører. Det sker i form af en såkaldt ’shoppingline’, som i princippet er en kredit de kan bruge til at købe ind hos flere danske leverandører efter eget valg.

EKF - Danmarks Eksportkredit forventer, at det, at der følger lånemuligheder med tilbuddet fra de danske leverandører, vil være særdeles attraktivt for brasilianerne. 

”Ved at tilbyde dem en konkurrencedygtig finansiering kan de i princippet gå på indkøb uden at skulle bekymre sig om udfordringen ved at finansiere købet, så længe de køber ind hos danske leverandører”, siger Kim Richter, Afdelingsdirektør i EKF.

En række af de brasilianske landbrugsselskaber er så store, at de ikke kun dyrker landbrug men ejer hele værdi-kæder – fra landbrug, over slagterier og forarbejdning til salg og distribution. Fælles for dem er, at de har store planer for vækst og planlægger investeringer for milliarder i de kommende år.

Generelt for Brasilien er, at de har verdens største eksport af bl.a. kylling og soyabønner til foder.

Investerings-planerne taler for sig selv. Et kyllingeslagteri, flere svineslagterier, æggepakkeri, fryseanlæg, foderstoffabrikker, gylletanke, tunnelfrysere og meget andet ligger i de brasilianske landbrugs planer, som blot venter på finansiering og leverandører.