BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Lær af de bedste danske eksportører

OBS: Dette er en kampagne fra 2016. Det er ikke muligt at tage testen længere.

547 eksportvirksomheder har indtil videre taget EKF’s EksportScore-test, og virksomhedernes svar giver et godt indtryk af, hvad der kendetegner de mest succesfulde virksomheder.

Hent EksportScore-rapporten her.

EKF har kigget nærmere på besvarelserne fra de 547 eksportører, som har taget EksportScore-testen indtil videre, for at blive klogere på, hvad de bedste gør.

De bedste har styr på deres finansiering

Virksomhedernes svar viser blandt andet, at de bedste eksportører har godt styr på deres finansiering, mens mangel på finansiering er en barriere for virksomheder med lavere EksportScore. Det understreger ikke overraskende, at finansiering er en af de vigtigste forudsætninger for eksportsucces.

De bedste eksporterer til hele verden 

Rapporten viser blandt andet også, at de bedste virksomheder indfrier deres fulde potentiale ved at eksportere til hele verden og ikke kun til nærmarkederne. Og så arbejder de målrettet på at få flere kunder på hvert marked, fordi det er vigtigt for deres produktivitet.

Rapporten skal inspirere

Rapporten, som skal inspirere virksomheder til at styrke deres egen eksport, sammenligner svarene fra de virksomheder, som har scoret over 70 i EksportScore-testen, med de virksomheder, som har scoret under 60. På den måde bliver det tydeligt, hvad det er, de bedste gør rigtigt.

Om EksportScore-testen

EksportScore-testen måler eksportvirksomheders styrke på fem forskellige parametre. En virksomheds EksportScore er et udtryk for, hvor økonomisk parat virksomheden er til at få succes på eksportmarkedet. Testen identificerer uudnyttet eksportpotentiale og giver virksomhederne konkrete anbefalinger til, hvordan de styrker deres eksport med den rette finansiering. EksportScore er udviklet i samarbejde med Tuborg Research Centre, Aarhus Universitet.

Se filmen her.