BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Halvårsregnskab 2017: Travlt halvår med store sager på vej

EKF udstedte 218 garantier, kautioner og lån for i alt 2,7 milliarder kroner i første halvår 2017. Det vidner om et travlt halvår, hvor flere store projektfinansieringer dog lod vente på sig.

Efterspørgslen efter EKF’s ydelser er fortsat stor blandt de danske eksportører. 141 eksportører fik en garanti, kaution eller et lån fra EKF i årets første to kvartaler, og EKF forventer igen i år flere kunder ved udgangen af 2017.

EKF’s nyudstedelser blev opgjort til 2,7 milliarder kroner, hvilket var lavere end samme periode sidste år. Det skyldes hovedsageligt, at en række store projektfinansieringssager i EKF’s pipeline udviklede sig langsommere end ventet.
EKF forventer imidlertid, at flere af sagerne vil lukke i andet halvår og bringe årets samlede udstedelser op på cirka samme niveau som i 2016, hvor EKF udstedte for i alt 13,9 milliarder kroner.

Likviditeten og risikovilligheden i markedet er voksende, og det finansielle marked tager flere og større risici selv. I stedet oplever EKF en øget efterspørgsel på fjernere og sværere markeder, særligt i finansieringen af store eksportforretninger og projekter.

Læs EKF's halvårsrapport 2017 her (INDSÆT LINK)