BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

EKF rykker tættere på jysk erhvervsliv

EKF udstationerer nu chefkonsulent Jørgen Bollesen fast i Århus. Herfra vil han intensivere EKF’s arbejde for at skabe kontakt til små og mellemstore virksomheder i Jylland og på Fyn.

EKF hjalp i 2015 575 små og mellemstore virksomheder med finansiering og forsikring af deres eksport. Det er syv gange flere end før finanskrisen. Og SMV-virksomheder udgør nu 4 ud af 5 kunder i EKF. 

EKF kan imidlertid hjælpe mange flere virksomheder og vil gerne have bedre fat i alle dem, der endnu ikke bruger og kender EKF. Det er baggrunden for, at EKF nu udstationerer Jørgen Bollesen på Væksthus Midtjyllands internationale kontor i Århus. 

Fra basen i Århus vil Jørgen Bollesen intensivere EKF’s arbejde for at opsøge og skabe kontakt til små og mellemstore virksomheder overalt i Jylland og på Fyn. Baseret på det gode samarbejde, som EKF og de regionale væksthuse har haft igennem et par år, bliver væksthusene i Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark fikspunkter for Jørgens virke. 

Men Jørgen vil også være på farten på egen hånd og besøge virksomheder og deltage i arrangementer rundt omkring i regionerne.
  
Jørgen: Jeg bliver første kontaktpunkt
”Mine kolleger i EKF har rejst Jylland og Fyn tyndt igennem mange år, og EKF hjælper lige så mange, hvis ikke flere, virksomheder her som i resten af landet. Men vi tror på, at det vil give noget ekstra, at jeg nu er tilstede lokalt til hverdag. København er langt væk for nogle virksomheder, og derfor rykker EKF nu bogstaveligt talt tættere på dem. Jeg regner med at blive første kontaktpunkt for mange virksomheder, som ikke rigtig har opdaget os endnu”, siger Jørgen Bollesen. 

EKF: Nyt skridt i vores jagt på Danmarks SMV’er
”Siden finanskrisen har EKF jagtet og budt sig til over for Danmarks SMV’er. En fast mand i Jylland er vores seneste skud på stammen af en lang række indsatser for at komme bedre ud til SMV’erne. Vi tror på, at vi bedre kan nå virksomhederne ved at være tilstede lokalt og sige: her er vi, brug os! Samtidig er udstationeringen et udtryk for, at vi styrker samarbejdet med væksthusene, som tilbyder fremragende rammer for vores arbejde”, siger Kim Richter, afdelingsdirektør for SMV og Klima i EKF.

Der er stor tilfredshed hos væksthusene med det øgede samarbejde:

Væksthus Midtjylland: Endnu et væksttilbud
”Vi har gennem en årrække haft et godt og tæt samarbejde med EKF og har længe ønsket os endnu mere tilstedeværelse fra EKF. Jeg glæder mig over, at midtjyske virksomheder fremover kan få en mere direkte og let adgang til at høre nærmere om de attraktive tilbud under EKF, siger Erik Krarup, direktør for Væksthus Midtjylland.

Også i regionen er der stor tilfredshed med, at Jørgen Bollesen fremover sidder og arbejder fra Århus: 

”Region Midtjylland arbejder målrettet på at forbedre grundlaget for, at midtjyske virksomheder kan få adgang til attraktive tilbud, der kan styrke deres vækstmuligheder. Derfor er jeg meget glad for, at EKF har valgt at udbygge samarbejdet med os og placere en fast medarbejder i ”Den Internationale Platform” hos Væksthus Midtjylland”, siger Lars Vildbrad, udviklingsdirektør i Region Midtjylland.  

Væksthus Syddanmark: Flere sambesøg
"Vi har talrige eksempler på virksomheder, der har fået mulighed for at løfte nye eksportordrer med hjælp fra EKF. Nu styrker Væksthus Syddanmark og EKF den fælles indsats med eksempelvis flere sambesøg hos virksomhederne. Langt flere virksomheder  får dermed en direkte præsentation af denne direkte adgang til kapital", siger Liselotte Hohwy Stokholm, direktør for Væksthus Syddanmark.

Væksthus Nordjylland: Vi ser frem til at lægge endnu flere kræfter i samarbejdet
"Det tætte samarbejde mellem de nordjyske virksomheder, EKF og Væksthus Nordjylland danner grobund for en værdifuld sparring og sikrer desuden EKF et større kendskab til de nordjyske virksomheders udfordringer. Det har allerede været til stor gavn for en lang række virksomheder, og derfor ser vi frem til at lægge endnu flere kræfter i samarbejdet i den kommende tid, siger Flemming Larsen, direktør for Væksthus Nordjylland.

Kontakt:

  • Jørgen Bollesen, chefkonsulent, Mobil: 20 19 45 08, Mail: jbo@ekf.dk
  • Søren Weber Stendal, senior kommunikationskonsulent, Mobil: 20 19 45 21, Mail: sws@ekf.dk