Linka Energy og EKF hjælper Tyskland med at blive CO2-neutral

Linka fået tilsagn om tilskud fra Green Accelerator til at gå i dybden med et feasibility-studie hos et af de tyske forsyningsselskaber.

Linka Energy er en af de virksomheder, som EKF Green Accelerator har bevilget penge til. Linka har hovedkvarter i Lem, og de er specialister i forbrændingsløsninger indenfor biomasse. Linka leverer mindre og mellemstore, kundetilpassede anlæg inden for sektorer som landbrug, industri og til varmeværker.

Linkas anlæg er udviklet til at kunne brænde forskelligt brændsel og ikke kun træ. Her kan bruges både el, gas og biomasse. Det vil man nu, med støtte fra Green Accelerator, være med til at eksportere til Tyskland, så landet kan blive CO2-neutralt.

Linka-anlæg

Linka er en del af Dänische Fernwärme Allianz, som består af 10 virksomheder, der samarbejder med mere end 30 forsyningsselskaber i Tyskland. En del af de danske virksomheder har sammen med Linka fået tilsagn om tilskud fra Green Accelerator til at gå i dybden med et feasibility-studie hos et af disse  tyske forsyningsselskaber. Studiet har til hensigt at demonstrere de danske løsningers kvalitet og samtidigt imødekomme den tyske grundighed overfor nye løsninger.

Glad for støtte

Hos Linka er man utrolig glad for støtten fra Green Accelerator.

”For os har det gjort hele forskellen. En alliance som vores, ville falde til jorden uden Green Accelerator,” siger Thomas Gaardbo, direktør i Linka.

Projektet begynder i Schwalbach i Tyskland, hvor man skal levere beregninger på forskellige løsninger – herunder brug af biomasse. Der planlægges besøg fra adskillige andre værker for at se, hvordan vi gør i Danmark – interessen for dansk fjernvarme teknologi er meget stor.

Linka regner med at studiet leveres i marts 2022, hvis ellers Coronasituationen tillader det.

Der er også ros til EKF for samarbejdet.

Smertefrit samarbejde

”EKF har altid stået til rådighed, og samarbejdet har kørt helt smertefrit. Skulle vi ønske os bare en ting, skulle det være at sagsbehandlingen blev lidt enklere”, siger Thomas Gaardbo.

I EKF er Senior Director Jørn Fredsgaard glad for at kunne støtte alliancens tiltag.

”Tyskland er Europas største marked for fjernvarmeløsninger. Samtidigt står landet overfor en enorm opgave med at omlægge sit energisystem, hvilket giver danske virksomheder gode muligheder for at afsætte deres produkter, som jo ofte er mere energieffektive end andre”, siger Jørn Fredsgaard.

Har du også et projekt, du gerne vil have hjælp til, så planlægger EKF yderligere tre ansøgningsrunder i 2022 til eksportmodning - den første løber fra 17. januar til 18. februar, og svarene forventes i marts 2022.

Du kan læse mere her: www.ekf.dk/markedsmodning

Læs mere