Likviditetskaution redder vækstvirksomhed gennem coronakrise

Flere års konstant vækst blev brat standset for designvirksomheden dbramante1928, da coronakrisen ramte verden i foråret. På kort tid ophørte stort set alt salg af virksomhedens eksklusive mobilcovers og tasker i læder, og dbramante1928 stod i en akut likviditetskrise.

”Vi blev ekstra hårdt ramt af den globale nedlukning, da vi har produktion i Indien, får komponenter fra Kina og eksporterer 90 procent af varerne til en række lande i Europa,” fortæller direktør Dennis Dress.

”Ydermere skulle vi købe læder til flere måneders produktion for at sikre leverancen på grund af monsunen, som rammer Indien hvert år fra juni til august. Dermed kunne vi hurtigt regne ud, at vi ville mangle likviditet i løbet af et par måneder.”

Hurtig indsats

dbramante1928 har tidligere benyttet EKF til at sikre likviditet til vækst og eksportordrer, og derfor kontaktede direktør Dennis Dress EKF for at høre om mulighederne for hjælp under coronakrisen.

”Vi fik en hurtig og god rådgivning om den nye coronalovgivning, om kravene, og hvordan og hvornår vi skulle søge om Likviditetskautionen. EKF gik også i dialog med vores bank, så alt faldt på plads i tide,” siger Dennis Dress.

Det har været en rutsjetur uden lige, hvor vi har været ned i kulkælderen og nu har armene over hovedet

Dermed fik dbramante1928 tilført den nødvendige likviditet til at klare sig gennem krisen.

Rutsjetur uden lige

”Likviditetskautionen gjorde, at vi kunne opføre os som en god samhandelspartner over for både leverandører og kunder. Vi har betalt og leveret som aftalt, og det kommer os til gode nu, hvor vi er ved at være på den anden side af krisen,” siger Dennis Dress.

Leverancerne kommer stort set som planlagt, selv om fragten er blevet både dyrere og langsommere, og salget på alle markeder ligger over forventningerne.

”Vi har faktisk nået vores mål for tredje kvartal allerede efter to måneder. Det har været en rutsjetur uden lige, hvor vi har været nede i kulkælderen og nu har armene over hovedet,” siger Dennis Dress.

Produkter til coronaramte virksomheder